JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

dissabte, 5 de gener del 2013

BALL DE REIS de TERRASSA. Gener 2013

EL BALL DE REIS:
..."A molts llocs del Vallès, el matí del dia 5 de gener, les colles de nois anaven a "ballar els reis". Amb una banda de paper de color, cinturó amb espasa i corona al cap, capitanejats per un que portava una capa, també de paper, visitaven les cases recitant alguna cantarella. Eren obsequiats amb menjar, que anaven posant en una cistella per anar a berenar més tard."
Manel Soler i Camillo a Costums del Vallès


A Terrassa, l'any 1991, la colla de Bastoners, van decidir reprendre aquest perdut costum, utilitzant les lletres, les cantarelles i les coreografies recollides en aquest treball (Disc i Dossier de treball: BON NADAL. Ministrils del Raval). El dia 5 al matí, es troben, es guarneixen i surten pels carrers a fer aquest original captiri. L'itinerari que cada any se segueix es realitza pels carrers peatonals del centre de Terrassa. Ara bé, si algun lloc és de pas obligat, és el Mercat de la Independència, ja que allí els esperen amb entusiasme tots els botiguers i botigueres. Els productes que es recullen s'ofereixen a una entitat d'ajut als més necessitats (Fundació Busquets).

(Del dossier/disc Bon Nadal. Ministrils del Raval.

Els músics que acompanyen als bastoners pertanyen a diverses formacions de música tradicional de la ciutat i sempre és benvingut/da qualsevol músic amb ganes de participar.
Aquest acte l'organitza voluntàriament la colla de Bastoners de Terrassa i MAI ho ha organitzat el Comerç Centre de la Ciutat ni cap Associació de comerciants, com ha sortit ERRÒNIAMENT publicat a la premsa local el gener del 2013..
COLLA DE MÚSICS DEL BALL DE REIS. GENER 2008
===========================
IMATGES BALL DE REIS. GENER 2013