JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

diumenge, 11 d’agost del 2013

CURSA DE CARGOLS. Isil. estiu 2013

Quan s'acaba la pluja, els cargols surten a fer el volt. És el moment de fer-ne recollida i, abans de deixar-los a la cargolera, podem aprofitar i fer un joc. És la CURSA DE CARGOLS.

Així doncs, cargols cap a la cistella.

Escollim el nostre cargol corredor i dibuixem el circuit.

La sortida es dóna des de la circumferència central i han de fer 
el recorregut entre els dos radis que delimiten el seu terreny.
El tram de la penúltima circumferència és de lliure circulació.


Si un cargol es gira, se'l pot redreçar, però penalitza: se l'ha de colocar a l'espai de la circumferència anterior a on es trobava en el moment de girar-se.

En cas de pluja, no es pot canviar de bava.

 Es pot animar als caragols amb cançons, crits, bans... Per exemple: "cargol treu banya", "caragol,gol,gol",  "caragol treu les banyes que ix el sol", "Messi, Messi, Messi" (per que sempre va de CARA a GOL), ...

Si, en acabar la cursa, algun cargol no ha iniciat la sortida, se'l torna a la cistella. Va bé evitar fer un esclafament públic.

Per guanyar cal que surtin completament de la marca de la circumferència més gran.



I aquí tenim els guanyadors !!!.



(La cursa ha estat realitzada amb autèntics cargols de marge de la C 147, recollits a les proximitats del poble d'Isil. No son espècie protegida ni en perill d'extinció. Les imatges son preses en directe durant la cursa)