JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

dimarts, 31 de maig del 2016

CONGRÉS INTERNACIONAL DE FOCS DE SANT JOAN. VIC 27/28 Maig 2016


I SIMPOSI INTERNACIONAL DE FOCS A LA MEDITERRÀNIA Vic, 27 i 28 de maig de 2016
En el marc del Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan – Flama del Canigó que es celebrarà unificat per tots els Països Catalans a Vic, coincidint amb “Vic Capital de la Cultura Catalana” i els 50 anys de l’arribada de la Flama del Canigó a Vic i al Principat, Tradicat, conjuntament amb altres ens, institucions i entitats estan organitzant el I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània.
Hi vaig presentar dues comunicacions:
- Isil, danses vives a la nit de sant Joan.- Apunts sobre el procés de recuperació i consolidació de les danses a la festa de Sant Joan: l'assaig a dalt del Faro al capvespre, abans de l'inici de la baixada i la ballada a la plaça davant la Falla major, colofó final de la festa de les falles.
- El Joc a la festa del foc i les falles d'Isil.- Sobre la dinamització d'activitats lúdiques que afavoreixen establir vincles d'identitat i de bona relació entre els habitants del poble i també amb localitats veïnes, amb l'objectiu de mantenir viu l'esperit de la Festa i consolidar la pervivència d'aquesta i el seu imaginari.