JOCS TRADICIONALS, DANSES, CONTES I CANÇONS. Instruments tradicionals i joguines sonores de picar, rascar i bufar. - Des de 1981 -

dijous, 22 de desembre del 2016

CARLES LLONGUERAS. Terrassenc de l'any ! 3-12-2016


El Centre Cultural EL SOCIAL des de l'any 1969 atorga els guardons "Terrassenc de l'any". Aquest any 2016, una de les persones que n'ha estat distingida ha estat en Carles Llongueras i Morera, de qui alguns en diuen això:

"Capgròs de l'any 2004, Carles Llongueras i Morera és un dels referents musicals de la cultura popular de la ciutat. Posa música als actes de protocol de la Festa Major amb els Ministrils del Raval, on toca des de la seva fundació. Va promoure les caramelles de la Fira Modernista i forma part del Ball de Serrallonga. Ha acompanyat amb la gralla els gegants de la ciutat i els Bastoners. Llongueras va ser un dels fundadors de la Coral Rossinyol, que encara avui dirigeix, i és el primer president de la federació Terrassa Ciutat Coral."

i d'altres en diuen això:

"El músic Carles Llongueras i Morera és un dels rostres més populars de la vida cultural i associativa de Terrassa. És professor a l'Escola Pia i ha esdevingut un activista musical i cultural. És conegut com per haver estat cofundador i director de la Coral Rossinyol, impulsor i membre dels Ministrils del Raval, dels Grallers de Matadepera, promotor de la Coral Infantil Cucut, de la recuperació de les caramelles o president de la Federació Coral Terrassa. El 2004 va ser Capgròs de l'Any."

 I jo m'atreveixo a dir:
Que em complau moltíssim que en Carles hagi estat guardonat. S'ho mereix. Des de fa molts anys ha realitzat una tasca incansable a favor de la música i la cultura popular. En sóc testimoni. I ho ha fet des de la modèstia, sense pretendre destacar, però sempre estant a lloc. 
He tingut la sort de poder compartir amb ell una bona colla d'estones, projectes, concerts, il.lusions, rialles i aventures. Un plaer.








Felicitats CARLES !!!!!!!